woensdag 30 juni 2010

IM Nice 2010 +3 - lessons learned

Deze keer kon er niets fout gaan... het zag er perfect uit voor de wedstrijd:
  • Goede voorbereiding
  • Geen blessure
  • Perfect plan (eten/drinken)


Zwemmen: Gezwommen volgens plan: rustig en links/rechts alle 3 slagen geademd. Wellicht door de stroming en de onmogelijkheid tot oriëntatie, redelijk afgeweken van de ideale lijn tijdens de eerste lust van 2400 meter. Tijd: 1.09. Niet geweldig maar toch "ok".

Fietsen: Cruciale fout begaan in de wissel. Eénmaal op de fiets stel ik namelijk vast dat ik mijn hele voorraad gellekes vergeten ben... resultaat ik vertrek zonder iets van eten mee te hebben... Tweemaal pech als ik vaststel dat er geen gellekes te verkrijgen zijn tijdens de eerste twee bevoorradingen... ik eet niets tot dan... bon ik moet er geen tekening bij maken dat dit wellicht het verdere verloop van de wedstrijd zwaar heeft gehypoteceerd. Mijn fietstijd is nog behoorlijk gezien de warmte en het parcours: iets boven de 6 uur.

Lopen: Eindelijk mijn geliefde descipline dacht ik... maar helaas had ik al mijn energiereserves al opgeblazen. Ik kwam moeizaam vooruit... elke bevoorrading nam ik meer en meer tijd om te drinken en af te koelen met ettelijke bekers water.... toch ben ik blij opnieuw de finish gehaald te hebben: 11u31. Niet geweldig maar gezien de tropische temperatuur en de grove blunder toch niet zo slecht.

Ben dus toch tevreden. Al weer eentje meer op het palmares (13) en alweer iets bijgeleerd. Ooit zal de perfect IM lukken, ik ben er zeker van! Misschien dit jaar nog, want de honger is nog groot :-)

Tot binnenkort,

Iron Lucky

Geen opmerkingen: